sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

WB Round the Bouys

Tyypilliseen tapaan surffailen aina gastipörssejä aina vapaina viikonloppuina, jos löytyisi paikka jostain. Sattumoisin S/Y Hold Fast, First 36.7 etsiskeli gastia WB Round the bouysiin 1.6, sillä sinä viikonloppuna ei ollut mitään muutakaan niin ajattelin mennä mukaan.

Viikonloppu alkoi treeneillä lauantaina haukilahden ulkopuolella. Mukana oli pieni poija josta tehtiin ylämerkki ja harjoiteltiin merkki manöövereitä. Meikäläinen oli pulpetissa ja repimässä spinnua laskun aikana keulaluukusta sisään. 

Sunnuntaina päästiin tositoimiin, rata sijaitsi Ytterskärin luona ja aamusta keli oli hyvin kevyt, melkein pläkä. Me oltiin ORC 2 luokassa, ja meidän kanssa kilpaili noin 7 venettä, mukana oli myös toinen first 36.7. Päivän suunnitelmana oli purjehtia 3 lähtöä kryssi/lenssi radalla, ja 3 kierrosta per lähtöä, pitkällä radalla vielä. Lähdöt eivät sujuneet hirveemmin, ensimmäinen lähtö oli aika kevyessä mielessä ja jouduttiin pieneen kahinaan merkin luona. Keli oli hyvin kevyttä, 1-3m/s ja kulku kryssillä varsinkin oli hieman tahmeaa. Manööverit sujui hyvin, hommanani oli olla yleinen taktiikko ja repiä spinnu alas keulaluukusta alamerkillä. Kolmannen lähdön aikana tuuli alkoi hieman nousta, 4-5m/s, ei vielä mitään merkittävää, mutta alkoi hieman enemmän tulla actionia kun veneet alkoi liikkumaan. Sijoitus oli 4/7 mikä ei ole huono, mutta ei hyväkään, oltiin tasapaksuja, ei mokattu manöövereissä tai vastaavaa.






Startit eivät menneet kuin strömssöössä (© Sailpix)


Spinnu manööverit onnistui aika hyvin © Sailpix




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti